Jeg har leita i tre år etter en vakker dukke av god kvalitet som har Downs syndrom. Jeg hadde flere ønsker for hvordan dukken skulle være:
1. Den skulle ha pene trekk og lite fokus på tungen.
2. Den skulle være i helplast slik at den tåler å bade.
3. Hvis den hadde hår så skulle håret være plugget. Parykker er lette å dra av og tåler lite vann.

Så, da startet jeg å lete som en gal og kom fram til at det faktisk ikke fantes noe særlig å velge mellom. Og det jeg fant ble enten ikke produsert lengre, eller så var villigheten til å sende til Norge svært lav, og det jeg fant stod rett og slett ikke til kravene på lista mi.

Først ute var den tyske Hest of Europe med sine dukker. De hadde mange å velge mellom og selges til og med her i Norge på www.helsesosterbutikken.no, men disse dukkene manglet de to første punktene på lista mi. De hadde ikke de peneste trekkene og noen av dem hadde mye fokus på tunga. De hadde og stoffkropp, noe som var et absolutt nei, nei!

Den neste på listen var fra Downi Creations, men den hadde stoffkropp og ble ikke produsert lengre.

OK, da oppdagde jeg Dolls For Downs (http://www.dollsfordowns.org/), den dukka hadde alt, men gjett hva, den produseres ikke for øyeblikket.

Også, endelig, i vår fant jeg Toyse fra Spania, den hadde alt! Problemet var å finne noen som faktisk ville selge og sende den til meg. Og jeg måtte til La Meva Casa i Australia for å få tak i den. Herlig! Det tok to uker fra avtalen om kjøp og innbetaling var gjort til den lå i postkassen min.

http://la-meva-casa.com.au/for-the-kids/down-syndrome-dolls/

Se så fin den er! Og jo, den skal lekes med og kanskje både tegnes på og klippes av ei lita jente med blå øyne, som har samme ansiktstrekk som dukka.

Foto: (C) Hildegunn Marcussen