Siden jeg ofte for spørsmål om oppskrifter til hjertesaken min Fra Vesla, prematurstrikk (og søm) til Ullevål sykehus, har jeg nå samlet linker til et sett som fungerer greit. Jeg håper dette gjør det litt lettere!

Som dere sikkert har fått med dere så bør man ikke bruke dukkeoppskrifter når man lager klær til premature. Dette er fordi premature ofte ikke har samme kroppsfasong som fullbårne babyer. De er ofte smalere på grunn av manglende ernæringsopptak mot slutten av svangerskapet, noe som gjør dette med klær ekstra vanskelig, de henger og slenger rundt en tynn babykropp.

Til tross for dette kunne jeg ikke dy meg med å prøve dette settet som søsteren min og jeg har laget til prosjektet Fra Vesla på en dukke. Vesla vant denne dukken i DNT sin julebasar i fjor høst. Det er en Simba babydukke, 43 cm lang. Det flotte med ribbestrikk er at det på en slik dukke blir så tydelig at klærne kan brukes en stund, og at babyen har noe å vokse i selv om klærne er perfekt på i str 44. Det er med andre ord lov å strikke buksen litt for lang.

Du finner oppskriftene til dette settet her:

Veslas lille kyse og labber: http://www.fravesla.com/#post11

Heklet jakke: http://www.dilldalldesign.com/#post318 og http://www.fravesla.com/#post15

Ribbestrikket bukse: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6609&cid=1

Prosjektet Fra Vesla finner du her: https://www.facebook.com/fraVesla/