Da er det jammen meg på tide at jeg skriver litt mer om et av favorittprosjektene mine: Fra Vesla.

Prosjektet startet opp i august 2014, etter at vi endelig kom hjem fra sykehuset med Vesla vår som ble født på Ullevål sykehus tre måneder før. På Ullevål sykehus fant vi ut at det satt ei flott dame med kasser med klær i, men i disse kassene var det ikke noe ulltøy til de barna som forlot sykehuset i str. 44-48. Vesla vår var str 40-44 da vi reiste hjem med henne. Vi var heldige og hadde tanter som strikket ullklær og råd til å kjøpe klær i prematurstørrelser. men ikke alle har tanter som kan strikke, og ikke alle har råd til den ekstra utgiften det er å kjøpe klær i prematurstørrelser.

Da jeg skjønte hvor mange som egentlig trengte litt hjelp med med klær, spesielt med ullklær til de små startet jeg Fra Vesla som har base på Facebooksiden: https://www.facebook.com/fraVesla .

Prosjektet går ut på å strikke, hekle, eller sy klær til de minste som trenger det mest. Hver pakke inneholder et hentesett, og kanskje noe til. Et hentesett består av lue, jakke/body/heldress, bukse og sokker. Garnet må være av ull og verken loe eller klø, dette er tross alt til landets minste babyer, og sydde klær bør være i myke stoffer som puster. Ikke bruk dukkeklæroppskrifter, de har dårlig passform til disse babyene.

Klærne må så sendes til meg som passer på at alt er matchet sammen til hele hentesett, og deretter vasker, prøveknepper, merker og pakker jeg settene pent før jeg sender eller leverer dem til Ullevål.

Adressen finner dere på Facebooksiden, eller ved å kontakte meg.

Send meg gjerne et bilde av det dere strikker, så publiserer jeg det med takk og til inspirasjon for andre på Facebooksiden!