Etter i høst å ha handlet heklebøker på http://www.amazon.com/ har jeg endelig fått mer enn oldermorsruter å variere på. Jeg prøver ut mønstrene på skjerf og fryder meg over lettlslige tegninger og diagrammer som er forståelig på alle språk. Disse skjefene her har blitt julegaver i år.

– Hvitt bomullskjerf laget av arvegarn fra mormor. Noe godt kommer det ut av rester også! Heldigvis for meg viste det seg at de fleste restene var samme type garn. Mønsteret er staver som danner sekskantete hull, og borden er ruflete og luftig med en runde “gullgarn” midt i.

– Brunt ullskjerf med paljetter og gullbord. Luftige doble staver i V-fasong var en herlig og rask variasjon.

– Fargerikt ullskjerf med sekskantede hull og skjellmønstret bord. (Min favoritt!)

– Og ikke minst, en enkel skjellbord i masse farger som ble til et lite barneskjerf.